Zilver

 

De zilveren sieraden van Nobèljo zijn gemaakt van eerste gehalte zilver, ook wel sterling silver genoemd of Ag 925. Dit is de beste kwaliteit zilver. 925 Betekent dat 92,5 % van het metaal puur zilver is en 7,5 % uit andere metalen bestaat.

Zilver is een prachtig metaal met een witte glans dat van alle metalen het meest licht reflecteert. Na verloop van tijd kan zilver, vooral wanneer het lange tijd niet gedragen wordt, wat zwarte aanslag krijgen. Dit wordt zilversulfide genoemd en ontstaat doordat het metaal een verbinding aangaat met zwavel uit de lucht. De aanslag verdwijnt door het sieraad te poetsen met een zilverpoetsdoekje of het onder te dompelen in een reinigingsbadje dat bij juwelierswinkels verkocht wordt. Voor het verwijderen van vuil kan zilver gewoon met water en zeep en een zachte tandenborstel schoon gemaakt worden.

Geschiedenis

 

Zilver werd al zo’n 4000 tot 3500 jaar voor Christus gebruikt voor sieraden, maar ook als betaalmiddel. De Latijnse naam voor zilver is argentum, vandaar het symbool Ag. Zilver werd vaak geassocieerd met de maan en de zee.  Alchemisten gebruikten de maan als symbool voor zilver en noemden het Luna.


Vorige pagina